Nejen v „šalině“ od dnešního dne máte zdarma připojení na wifi, cestou do práce si tak můžete přečíst třeba naše zprávy Noviny kraje

BRNO – Od dnešního dne spouští Dopravní podnik města Brna wi-fi připojení , k dispozici by mělo být ke každém vozidle. Původně DPMB avizoval spuštění připojení pro cestující do konce loňského roku, podařilo se mu to alespoň nyní ve zkušebním provozu, který potrvá dva měsíce.

Celkem bude připojeno 720 vozů, týká se to jak autobusů, tramvají a trolejbusů. Tato komunikace se mění i pro řidiče vozidel, díky novému systému získají všichni přesnější informace – především s ohledem na polohu spojů.

Testovací verze připojení prostřednictvím sítě nazvané DPMBfree umožní cestujícímu čerpání 4MB na jedno připojení v maximální době 20 minut. „Po spuštění plánujeme dvouměsíční zkušební provoz, který nám ukáže, jak celý systém bude fungovat v praxi. V jeho závěru vyhodnotíme zájem cestujících o tuto službu na základě počtu přístupů i obdržených připomínek,“ uvedl generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Podobnou službu jako Brno plánuje ve svém MHD na jaře i Ostrava, zkušenost s wi-fi připojením má také Praha.