Výstava Young Architect Award 2018 probíhá v Urban centru

BRNO – Od 16. ledna do 6. února 2019 se koná výstava na Staré radnici v Urban centru, která představuje ukázku toho nejlepšího z jubilejního 10. ročníku architektonické soutěžní přehlídky mapující tvorbu mladých začínajících architektů do 33 let.

Tématem pro letošní ročník bylo „Architektonické dílo, které iniciuje společenský život a rozvoj místa“. Pro mladé architekty to znamenalo práci se stavbou, s jejím dopadem na rozvoj společenského života a tím i daného místa. Autoři se tak mohli vracet k zásadní otázce, jak může architektura přispět k lepšímu životu. Ke zpracování svých návrhů si mohli vybrat i z několika objektů a lokalit, které navrhla pro soutěž partnerská města – Praha, Brno, Liberec a Ostrava, či mohli zpracovávat vlastní lokality, které považovali za přínosné, a které splnily kritéria soutěže.

Do soutěže bylo přihlášeno 49 prací. Hlavní cenu – Titul CEMEX Young Architect Award 2018 si odnesl MgA. Dušan Štefanič za projekt Sečovce (Platformy). Brno úspěšně reprezentoval Ing. arch. Petr Preininger (FA VUT v Brně) s projektem Downtown 3.0, který postoupil mezi 12 nominovaných prací.  Otevírácí dobu naleznete zde: Otevírací doba