Sníh ukázal, co umí. Lámal větve, likvidoval auta

ZLÍNSKÝ KRAJ – Hotová sněhová kalamita nastala ve Zlínském kraji na začátku nového pracovního týdne. Již od nedělního večera, kdy začalo ve Zlínském kraji hustě sněžit, přijalo krajské operační středisko celkem dvacet událostí, týkajících se sněhové nadílky.

Po spadnutí pár vloček na sebe nenechala dlouho čekat první dopravní nehoda. Ta se stala v Jasenici na Vsetínsku, kde se střetla dvě osobní vozidla. Při nehodě byly zraněny tři osoby. Ty skončily v péči záchranářů, kteří je nakonec odvezli do nemocnice k dalšímu vyšetření. V dalších dvou případech vyjížděli hasiči na Vsetínsku do Huslenek a Jablůnky, kde odstraňovali stromy spadlé do cesty.

Na Uherskohradišťsku hasiči během noci byli vysláni k pěti událostem. Ve čtyřech případech odstraňovali vzrostlé větve a stromy spadlé na vozovky. V pátém případě se jednalo o jednu dopravní nehodu. Ta se stala krátce před šestou hodinou ranní v Uherském Hradišti. Zde se střetla dvě osobní vozidla. Nehoda se obešla bez zranění.

Nejméně výjezdů měli hasiči na Kroměřížsku, kteří byli vysláni pouze k jedné události, a to až včera o půl šesté ráno, kdy jeli do Kvasic odstranit strom spadlý na cestu.

Tentokrát měli nejvíce výjezdů hasiči na Zlínsku. Během večera a noci vyjeli jedenáctkrát. Ve třech případech k dopravní nehodě a ve zbylých k odstranění popadaných stromů na komunikace. Jedna z nehod se stala v neděli o půl jedenácté večer. Řidič osobního vozidla jel od Malenovic směrem na Salaš a při jízdě narazil do vzrostlých větví stromů, které byly ohnuté těsně nad silnicí a řidiči rozbily přední sklo u vozidla. Hasiči zde větve pořezali a odstranili z cesty. Nehoda se obešla bez zranění.