Za svými blízkými se do nemocnic v Pardubickém kraji ode dneška nedostanete

PARDUBICKÝ KRAJ – Z důvodu počínající chřipkové epidemie byl na všech pracovištích Nemocnice Pardubického kraje vyhlášen plošný zákaz návštěv. Toto opatření platí od dnešního dne až do odvolání a týká se Pardubické, Chrudimské, Orlickoústecké, Litomyšlské a Svitavské nemocnice.

Důvodem zákazu návštěv u hospitalizovaných pacientů je plošná chřipková epidemie v ČR a strmý nárůst chřipkových onemocnění v Pardubickém kraji. „V našich nemocnicích byl v uplynulých dnech zaznamenán významný nárůst počtu hospitalizovaných pacientů s chřipkou, a to včetně výskytu těžkých případů onemocnění. Jsme tudíž nuceni přistoupit k preventivnímu zákazu návštěv u hospitalizovaných pacientů, abychom zabránili šíření chřipky v prostředí nemocnic. Opatření bude zrušeno, jakmile se zlepší epidemiologická situace,“ uvedl generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Jedním z častých dotazů, který se v době vyhlášení zákazu návštěv objevuje, je otázka na přítomnost otce u porodu. Ta jako taková není návštěvou, na druhou stranu je však pro ni podmínkou bezinfekčnost. Posoudit zdravotní stav doprovodu nastávající maminky je plně v kompetenci personálu porodnice.