Bezdomovec „topil“ celou noc v zavřené dřevěné boudě

ČESKOLIPSKO – Bezdomovci většinou všechen svůj majetek vtěsnají do pár tašek. Pokud se však v nějakém opuštěném objektu zabydlí, jejich „ležení“ začne připomínat smetiště. Vše se může hodit. Mrazy v těchto dnech v noci sahají hluboko pod bod mrazu a lidé bez domova si stále častěji rozdělávají v prázdných objektech ohně, aby se zahřáli. A to už není k požáru daleko. Toto se včera málem vymstilo muži , který „topil“ celou noc v zavřené dřevěné kůlně.

Tři jednotky hasičů v úterý ráno zasahovaly u požáru dřevěného domku nedaleko železniční trati v obci Zahrádky. K události vyjeli profesionální hasiči z České Lípy, dobrovolná jednotka obce Holany a drážní hasiči z Liberce. „Jednotky na likvidaci požáru nasadily vysokotlaký proud vody, prostor odvětraly pomocí přetlakové ventilace. Průzkumem bylo zjištěno, že ve vybydleném objektu, který těsně sousedil s drážním domkem, hoří odpad. Hasiči ze silně zakouřeného prostoru vyvedli muže, který tam přebýval,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Muž bez domova se nadýchal zplodin hoření a hasiči ho předali do péče záchranářů k dalšímu ošetření. Hasiči provedli průzkum, zda se uvnitř objektu nenachází další osoba. Nikoho dalšího naštěstí nenašli. Požár se obešel beze škody, když pomineme veteš, kterou v boudě bezdomovec nashromáždil.