Opojen alkoholem usedl za volant. Pekelně se mu to vymstilo

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Všichni dobře víme, jak riskantní a především nezákonná je jízda pod vlivem alkoholu. Mladík z jihočeské krajské metropole však na tyto skutečnosti nedbal a usedl za volant svého vozu pod vlivem. Daleko však nedojel.

Českobudějovičtí dopravní policisté vyjížděli v pondělí po půl páté ráno k dopravní nehodě na Lidické třídě. „Po příjezdu na místo strážci zákona zjistili, že řidič (ročník 1997) osobního vozidla, jel po uvedené dopravní tepně z městské části Rožnov k centru, kdy se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a na zasněžené vozovce nejprve havaroval do zaparkovaného osobního vozidla tovární značky Opel Corsa. Pak však vlivem rychlosti po pár desítkách metrů naboural do druhého vozidla tovární značky Mazda 6, kde svou jízdu skončil,“ popsal celou událost mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura.

Podivné chování mladíka se přivolaným policistům příliš nezdálo, a tak došlo na dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Provedený test po dvojím měření odhalil více jak 2,3 promile. „Na základě zjištěných skutečností a k zabránění v následné jízdě, byl mladík zadržen a vozidlo odtaženo k dalšímu opatření,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Případ je řešen formou zkráceného přípravného řízení se zadržením. Po vystřízlivění bylo předáno mladíkovi sdělení podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a svůj čin tak musí vysvětlit před soudcem okresního soudu.