Rozboural elektrický rozvaděč. Může jít až na rok za mříže

TÁBOR – V začátku tohoto týdne vzala za své zděná kaplička elektrického rozvaděče v sousedství jednoho z táborských sídlišť, když se dostala pod ruku zatím neznámému pachateli. Ten prozatím strážcům zákona uniká. Ti tak hledají odpověď na zdánlivě jednoduchou otázku: „Kdo zničil elektrický rozvaděč?“

Táborští policisté v těchto dnech pátrají po pachateli, který v nočních hodinách z 3. na 4. února rozboural zděnou kapličku elektrického rozvaděče před odpočinkovou zónou Komora v těsné blízkosti Sídliště nad Lužnicí. „Svým jednáním způsobil škodu za nejméně 25 000 korun,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Pokorná.

Pachatel se tímto činem dopustil přečinu poškození cizí věci. Dle patřičného zákoníku by ho mohl jako trest postihnout až jeden rok odnětí svobody. „Vyzýváme tímto každého, kdo by měl k uvedenému případu jakékoliv informace, aby je předal táborským policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře, telefonní lince 974 238 700,“ apeluje na táborské mluvčí policie Lenka Pokorná.

Ilustrační foto