Vykutálený podvodník se pokoušel ze seniorek vylákat peníze

DOMAŽLICKO – Za účelem si přilepšit a zvýšit si životní standard se nestyděl telefonovat postarším dámám a vydávat se za jejich vnuka. Požadoval po nich peníze.“ V souvislosti s těmito případy apelujeme na seniory, aby byli obezřetní,“ varuje policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Domažličtí kriminalisté včera přijali několik oznámení o tom, že neznámý podvodník telefonicky kontaktoval seniorky z různých obcí okresu a vydával se za jejich vnuka. Požadoval po nich zapůjčení nebo vydání finanční hotovosti v řádu statisíců korun, pro které by si přišel. Kontaktované ženy mu nic neslíbily ani nedaly. Kriminalisté po pachateli intenzivně pátrají.

Policie nabádá, pokud seniora telefonicky kontaktuje údajný příbuzný a požaduje půjčit finanční prostředky, měl by si tuto informaci vždycky zpětně osobně prověřit a to ještě před předáním hotovosti. Zároveň je vhodné trvat na tom, že peníze budou předány přímo tomu příbuznému, který o ně žádal. Vydání peněz neznámé osobě s sebou nese vždy velké riziko! Při podezření na jakékoliv nezákonné jednání se doporučuje obrátit se na Policii České republiky!