Alpbachtal: Pohodové rodinné lyžování

Pokud doma řešíte, kam se vydat na zimní nebo jarní rodinnou dovolenou, máme pro vás ověřený tip. Je to jen pár dní, co jsme se vrátili z tyrolského Albachtalu, který je od českých hranic něco málo přes tři hodiny automobilem. A vzhledem k tomu, co zde najdete, cesta stojí rozhodně za to.

Dvě propojená tyrolská údolí Alpbachtal a Wildschönau se řadí po bok největších rakouských lyžařských regionů, navíc označeno jako „přátelské k rodinám“. Region si navíc v roce 2017 odnesl ocenění za nejlépe připravené sjezdovky, což můžeme potvrdit. Především ty méně náročné pro děti a začátečníky nebo v případě nočního lyžování, které nabízí nezapomenutelný zážitek a můžete jej završit večeří v typické tyrolské chalupě s lokálními delikatesami typu sýrových fondue, špeclí či místní knedlíčkové polévky.

Letošní rok navíc nabízí skvělé sněhové podmínky, a to v celé oblasti. Celkem můžete projet 109 km sjezdovek, svézt se 45 lanovkami nebo vleky a také zajet do dvou snowparků. Doporučujeme dětský klub Juppi Kid´s Club Reith v údolí Alpbachtal, který je zdarma pro všechny děti v údolí ubytované. Když si chcete odpočinout nebo nechcete celý den strávit na sjezdovkách, tak jsou zde tři sáňkařské dráhy (půjčovny mají dost sáněk), nebo si můžete vyzkoušet stále populárnější skitouring, u nás označovaný za skialpinismus.

Co se týká zázemí, region si drží typickou lokální kulturu, a tak jsou rodinné penziony, hotely i chalupy vystavěny a rekonstruovány podle tradiční architektury. Uvnitř můžete čekat i pětihvězdičkový komfort, jako například v „Der Alpbacherhof Natur & Spa Resort“, který nabízí 1 000 m2 wellness zázemí. Ale převažují cenově dostupnější rodinné penziony, které si s těmi nejlepšími moc nezadají. Vzhledem k zachování kouzla tyrolské oblasti jsou zde ubytovací kapacity omezeny, což má svou výhodu v podobě nepřeplněných sjezdovek. Doporučujeme také sledovat možnosti rodinných balíčků a slev. Přejeme příjemné zimní zážitky.

DŮLEŽITÉ ODKAZY
www.skijuwel.com
www.alpbachtal.at
www.wildschoenau.com