Domino na parkovišti a hrátky s petkou

ŠUMPERK, KOJETÍN – Co způsobí jedno nezabezpečené auto, popíjení v křižovatce a velký pták? V lepším případě hmotnou škodu. Bohužel při těchto dopravních nehodách šlo i o zdraví.

Tak trochu dopravní domino způsobila v Šumperku mladá řidička, která nezabrzdila zaparkované auto. „Peugeot 307 začal samovolně couvat a narazil do zadní části jiného zaparkovaného vozu značky Mitsubishi. Jeho majitel obhlédl vůz a z místa odjel,“ popsala policejní mluvčí Tereza Neubauerová s tím, že tím se Peugeot znovu dal do pohybu a postupně narazil do dalších dvou zaparkovaných vozů značky Opel a Škoda Fabia.

Zranění tří lidí si vyžádala čtvrteční odpolední havárie v Šumperku, když se 79letý řidič na Zábřežské ulici údajně lekl velkého ptáka. Strhl řízení vlevo, přejel do protisměru a čelně narazil do Fiatu Panda. Při dopravní nehodě došlo ke zranění jak obou řidičů, tak také spolujezdkyně z fiatu. Škoda dosahuje 140 tisíc korun.

V Kojetíně na Přerovsku se zase 28letý řidič s vozidlem Renaul Megane v křižovatce nevěnoval řízení vozidla, protože manipuloval s PET lahví u sedačky. „Vlivem dalších okolností jako hustá mlha a neznalost prostředí přehlédl pravotočivou zatáčku a s vozidlem pokračoval v přímém směru, kde narazil do trubkového zábradlí ohraničující přilehlý chodník,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že při nehodě došlo ke zranění řidiče i jeho o sedm let mladší spolujezdkyně. Oba byli převezeni k ošetření do přerovské nemocnice.