Sportovci roku jsou judista Klammert a volejbalistky

OLOMOUC – Jsou úspěšní, mají skvělé výkony a reprezentují region v zahraničí. Takoví jsou vítězové 53. ročníku ankety Sportovec roku Olomoucka. Letos soutěž vyhráli judista David Klammert a volejbalistky Univerzity Palackého.

David Klammert předstihnul šermíře Jakuba Jurku a tenistku Karolínu Muchovou. V kolektivech vítězné volejbalistky následovali fotbalisté Sigmy a hokejový extraligový tým Olomouce. „Letošní ročník Nejlepšího sportovce Olomoucka je důstojnou tečkou za loňským rokem, který přinesl špičkové sportovní výkony, o něž se vítězové zasloužili. Město Olomouc si velmi váží úspěchů, kterých dosáhli,“ uvedla ve sportovně naladěné obřadní síni historické radnice náměstkyně primátora pro sport Markéta Záleská.

Fotbalový trenér Karel Brückner si odnesl cenu za fair play

V letošním roce bylo vyhlášení nejlepších sportovců Olomoucka speciální. V jeho průběhu došlo k předání Ceny Evropského hnutí fair play „Spirit“ pro mimořádnou osobnost, která během svého působení zanechala výraznou stopu a příklad v oblasti fair play. Jejím držitelem se stal fotbalový trenér Karel Brückner.

Cenu Evropského hnutí fair play přijela osobně předat trojnásobná olympijská medailistka v běhu na lyžích, předsedkyně Českého klubu fair play a členka exekutivy Evropského hnutí fair play Květa Pecková.

Anketu pořádá statutární město Olomouc ve spolupráci s Regionálním sdružením České unie sportu.