Bránil svoji matku před násliníkem, teď za to bude potrestán a vyhoštěn!

LYSÁ NAD LABEM – To, co by se za jiných okolností dalo považovat za rytířské, se stalo osudným devatenáctiletému cizinci. Ten se totiž zastal své matky, kterou fackoval její přítel. Na staršího muže zaútočil a zlomil mu nos i čelist. Celý incident se odehrál na jedné z lyských ubytoven. Mladému muži teď hrozí nejen trest, ale i vyhotění.

Vše začalo sporem osmačtyřicetiletého muže s jeho o rok mladší přítelkyní, které vygradovalo profackováním ženy. To se hrubě nelíbilo devatenáctiletému synovi ženy a na muže vystartoval. Ke konfliktu byla přivolaná policie. „Udeřil jej do obličeje, čímž mu způsobil vážná poranění, se kterými byl muž převezen do nymburské nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Petra Potočná s tím, že napadený utrpěl zlomeninu nosu a čelisti.

Po ošetření násilník odmítl zůstat v nemocnici a vrátil se na ubytovnu. „Opakovaně začal napadat svoji přítelkyni a na místo byla znovu přivolána policie. Muž stihl z místa utéct, nicméně zanedlouho byl vypátrán a zadržen,“ popsala další dějství Potočná. Žena ale odmítla podat trestní oznámení, a tak bude mužovo chování posuzováno jen jako přestupek. Mnohem hůř dopadne její syn. Za své rytířské chování mu hrozí trest za ublížení na zdraví. A protože si nezákonnost svého jednání uvědomil, chtěl si zajistit beztrestnost a před ubytovnou se snažil uplatit policii.„Nabídl policistům úplatek v řádu tisíců korun. Bylo zahájeno trestní stíhání pro ublížení na zdraví a podplacení, za což hrozí v krajním případě až šest let vězení,“ dodala mluvčí. Vyhošťení se nevyhne.