Slivovice a hulení marjánky vyústilo v pěstní souboj

VSETÍNSKO – Rvačkou dvou mužů skončil středeční sedánek v jednom ze vsetínských ubytovacích  zařízení. Jeden z nich nyní sedí ve vězení.

Sedmatřicetiletý muž ze Vsetína a čtyřicetiletý muž z Hornolidečska nejprve přes den společně pracovali na opravě pokoje staršího z nich. Po práci pak společně spolu i s jinými nájemníky popíjeli darovanou slivovici, ke které přidali i kouření marihuany. Oba zůstali na jednom z pokojů sami. Alkohol i droga udělaly své. Mladší večer bezdůvodně napadl staršího. Začala rvačka. Mladší v konfliktu získal převahu a soka zasypal údery vedenými na obličej. Až pomoc další ubytované tuto rvačku ukončila.

Mladšího rváče chvíli po incidentu zajistili vsetínští policisté. U muže provedli dechovou zkoušku. Přístroj ukázal na hodnotu 1,87 promile. Rváč putoval na záchytku.

Ve čtvrtek sedmatřicetiletého muže ze Vsetína obvinil policejní komisař z trestného činu ublížení na zdraví. Jelikož muž byl již v minulosti před soudem i pro násilné trestné činy, podal policejní komisař podnět k podání návrhu na vzetí do vazby. Muž v sobotu skončil ve vězení. Kriminalisté nadále zjišťují okolnosti rvačky.