Ve sporu o dítě jako argument vytasil pistoli

SVITAVSKO – Rodičovské spory o dítě po rozchodu jsou často vleklé, nelítostné a potomka mohou psychicky poškodit. Dítě bývá často účastníkem konfliktu a to, čeho je svědkem, může vyústit až v trauma a následný stres. Při předávání dítěte mezi rodiči občas dojde ke sporu, a pokud se do konfliktu zapojí i nový partner jednoho z rodičů, při ztrátě argumentů může dojít i na zbraně.

To se stalo před nedávnem v podvečer v Jevíčku na náměstí, kdy při předávání nezletilého syna došlo mezi jedenapadesátiletým bývalým a čtyřiačtyřicetiletým současným partnerem matky ke slovní rozepři, která vygradovala namířením palné zbraně jako hrozby. Mladší muž, nový partner matky, ji v konfliktu použil jako argument proti biologickému otci.

Zasahovat při hádce museli policisté, kteří zbraň zajistili. Vyšlo najevo, že se jednalo o plynovou pistoli. Při incidentu nebyl naštěstí nikdo zraněn. Nyní policisté z Moravské Třebové sdělili útočníkovi podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování a v případě, že soud agresorovi prokáže vinu, může strávit až tři roky za zdmi věznice. Je otázkou, zda matka po tomto incidentu, kterého byl syn svědkem, ho přiměje, aby jejího agresivního partnera přijal jako svého náhradního rodiče.