Víme, do kterých nemocnic se nyní nedostanete

OLOMOUCKÝ KRAJ – Pokud máte příbuzné v některé z nemocnic v Olomouckém kraji, počítejte s tím, se se za nimi nějakou dobu nedostanete. Nejen nemocnice, ale i většina lůžkových zdravotnických zařízení vyhlásila zákaz návštěv.

Vážnost situace potvrzuje i Krajská hygienická stanice v Olomouci. K pondělku eviduje v Olomouckém kraji 10 případů chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem a dokonce i jedno úmrtí.

„Vzhledem ke zvýšenému výskytu respiračních onemocnění platí v Nemocnici Šumperk od pátku 8. února zákaz návštěv,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Šumperk s tím, že omezení se týká také ošetřovatelského úseku v Zábřehu a Interny Zábřeh.

Zákaz mají už od začátku února v Hranicích, od minulého týdne také v nemocnici v Prostějově, v Přerově a Šternberku. Odborný léčebný ústav Paseka v Moravském Berouně také znepřístupnil svá oddělení pro vstup příbuzných a návštěv kvůli chřipkovému onemocnění.

Fakultní nemocnice Olomouc nepouští návštěvy na osm oddělení. „K Dětské klinice, Hemato-onkologické klinice, Kardiochirurgické klinice, II. chirurgické klinice a I. interní klinice – kardiologické se v pondělí 11. února přidaly I. chirurgická klinika, Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku a Oddělení intenzivní péče chirurgických oborů. Zákaz návštěv na všech jmenovaných pracovištích platí do odvolání,“ podotkl mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.