Na Pardubicku komplikovalo dopravu počasí. Řidiči, pozor, klouzat to bude ještě dnes!

PARDUBICKÝ KRAJ – Několikahodinové intenzivní sněžení a silný vítr v úterý opět zasáhly Pardubicko. Problémy byly hlavně na silnicích, kde se staly desítky nehod a uvízlé kamiony blokovaly hlavní tahy a tvořily se velké kolony. V Pardubickém kraji řidiče potrápila ledovka, řada automobilů bourala.

Jen za včerejší dopoledne zasahovali hasiči u pěti dopravních nehod na Pardubicku a Chrudimsku. Jednalo se zejména o auta sjetá do příkopu nebo střety, naštěstí bez vážného či smrtelného zranění. U Globusu jedno z vozidel skončilo na střeše. K vyproštění a otočení automobilu hasiči použili jeřáb. V dalších dvou případech hasiči pomáhali s vytahováním kamionů, které nemohly na kluzké vozovce pokračovat v jízdě.

Velký pozor by si měli dávat řidiči i během dnešního dne, kdy se podle předpovědi meteorologů mají ještě objevovat prudké sněhové nebo dešťové přeháňky, zatímco silnice ještě mohou namrzat, protože teploty v noci se pohybují kolem nuly. V dalších dnech se bude postupně oteplovat, objeví se sluníčko a teploty dosáhnou až na předjarních 10 stupňů.

Foto: Hasiči a Policie ČR