Nejdřív se pohádali, pak nebohou ženu uškrtil. Výčitky ho dohnaly k sebedestrukci

TACHOVSKO – Dvě bezvládná těla byl nalezena v mobilheimu v obci Svinná na tachovsku. Hrůzný objev byl učiněn první únorový den. Muže se podařilo přivolaným záchranářům resuscitovat a byl převezen do nemocnice, ženě ve věku 26 let již nebylo pomoci.

Policisté v domě provedli ohledání místa činu, zajistili nalezené stopy a prověřovali veškeré okolnosti. Z výsledků soudní pitvy vyplynulo, že bezprostřední příčinou smrti mladé ženy bylo udušení ze zardoušení. Proto jakmile to zdravotní stav muže dovolil, byl vyslechnut a obviněn. „Prověřováním bylo zjištěno, že k samotnému skutku mělo dojít již poslední lednový den. Muž nejprve ženu zabil, poté připravil únik plynu z propan-butanové láhve a pořezal si zápěstí. Motivem měly být rodinné spory,“ vysvětlila policejní mluvčí Martina Korandová.

31letému muži bylo předáno usnesení o zahájení trestního stíhání pro zvlášť závažný zločin vraždy. Kriminalisté krajského ředitelství podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.