Silně zledovatělá silnice na Tachovsku se stala osudnou dvěma vozidlům. Hasiči museli vyprošťovat zraněného řidiče.

TACHOVSKO – O velkém štěstí mohou hovořit řidič osobního vozidla a jeho dva spolucestující, kteří včera skončili převráceni na střeše na extrémně kluzké komunikaci u Čečkovic nedaleko Boru.

Jako zázrakem se nehoda obešla bez zranění a úniku PHM. Bohužel, tragické události této lokality neměly být u konce. V průběhu zásahu u této události totiž došlo přesně na tom samém místě k nehodě nákladního automobilu převážejícího náklad klád.

Řidič se úporně snažil vyhnout místu zásahu, ale fyzikální zákony byly silnější a vozidlo se i s nákladem nešťastně převrhlo. Tento muž již neměl takové štěstí a musel se spolehnout na profesionální práci hasičů, kteří ho zraněného vyprostili z vraku nákladního vozu a následně ho předali přítomné ZZS. Poté provedli zajištění místa události a likvidaci úniku provozních kapalin z nákladního vozidla.

Na místo byla povolána SÚS kvůli posypu komunikace. „Po čase se na místo dostavilo náhradní vozidlo k přeložení nákladu dřeva. V rámci nehody došlo k poničení dvou patníků a krajnice komunikace. Místo si převzala PČR. Zásah byl ukončen po půl jedné,“ popisuje situaci mluvčí hasičů Petr Poncar.

ZDROJ: www.hzscr.cz