Zloděj nepohrdnul ani dámským spodním prádlem!

LIBEREC – Pětatřicetiletý recidivista opět „úřadoval“ v obchodech v centru Liberce. I přesto, že již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen, a to dokonce i v jedné ze sousedních zemí, znovu nezahálel a místo obživy poctivou prací se rozhodl vylepšit si životní standard krádežemi v prodejnách. Z prvního obchodu ještě stihl i s ukradenými potravinami utéct, při druhé krádeži dámského spodního prádla ho zadrželi. A spadla klec…

Zkušený zloděj si minulý čtvrtek dopoledne nejprve vybral obchod s potravinami v centru města Liberce. Vstoupil do prodejny, kde si vybral téměř deset kusů čokolád, konzervy s tuňákem a nápoj. Vybrané zboží zastrčil do bundy a rozhodl se projít pokladnami bez placení. Neunikl však pozornému pracovníkovi ostrahy, který se jej pokusil zastavit. Marně. Zlodějíček se vysmekl a z obchodu zmizel. Bundu i s nezaplaceným lupem v hodnotě bezmála patnáct set korun však upustil a nechal ležet nedaleko od prodejny.

K dalšímu případu se odhodlal již toto pondělí. Krátce před patnáctou hodinou navštívil jiný obchodní dům v centru města. I do tohoto obchodu vstoupil s úmyslem krást a projít pokladnami bez zaplacení. Po prohlídce prodejních prostor vybral několik produktů, které skončily v kapse jeho kalhot. Jednalo se o dámské spodní prádlo v hodnotě šest set korun. Jakmile se však recidivista rozhodl projít pokladnou bez placení a následně i ven z prodejny, zastavila jej bedlivá ostraha, která zavolala policii.

„V průběhu vyšetřování policisté muže z Liberce konfrontovali také s prvním z uvedených případů. Liberečan tak skončil v policejní cele, kde vyčkal na následující den, kdy mu bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu krádeže, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ informoval policejní tiskový mluvčí Vojtěch Robovský.

Ilustrační foto