Zloděj zavolal na svého kumpána policii

MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – Jak často se stane, že mezi zločinci dojde ke konfliktu? Některé společný adrenalinový zážitek stmelí, jiní se pohádají o lup. Ale většinou si to vyřídí mezi sebou a nevolají na kumpána policii, jako se stalo v sobotu v Moravské Třebové. A tak zloděj křičí, chyťte zloděje!

Dva muži s bohatou trestní minulostí ve věku sedmatřicet a osmadvacet let v sobotu po jednadvacáté hodině navštívili zimní stadion v Moravské Třebové. Nezajímali se ale o hokej, nýbrž o šatnu. Tu měl starší z nich vzít útokem, zatím co druhý hlídal u dveří. Zloděj bral vše, co mu přišlo pod ruku. Ať už šlo o mobilní telefony, oblečení, hodinky, peněženky i brusle.

Takový úlovek šli zapít do místní restaurace. Tašku s lupem měli s sebou. Nedlouho na to se však výtečníci, pravděpodobně již pod vlivem alkoholu, měli v restauraci vzájemně pohádat. Tato prudká výměna názorů vedla k tomu, že mladší na staršího zavolal policisty. Těm už stačilo oba zlodějíčky sebrat a tašku s ukradenými věcmi zajistit.

„Škodu na odcizených věcech jsme vyčíslili prozatím na 57 tisíc korun. Oba muži se budou zodpovídat před soudem z přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, kdy jim v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ okomentoval kuriózní případ policejní tiskový mluvčí Ondřej Zeman.