Dopolední vycházka srnek z Rakovnicka skončila smrtí jedné z nich

RAKOVNICKO – Na Rakovnicku v katastru obce Senomaty, se tři srny vydaly do polí na druhé straně silnice. K jejich smůle v té chvíli po této komunikaci projížděl dvaašedesátiletý řidič ve Škodě Octavia, který sice okamžitě zareagoval a první srnce se vyhnul, střetu s druhou už ale zabránit nedokázal.

Před projíždějící vozidlo tovární značky Škoda Octavia na trase Senomaty – Rakovník na rovném úseku pozemní komunikace vběhly tři srny. “Řidič okamžitě zareagoval a ve snaze se vyhnout střetu s první srnou nedokázal zabránit již střetu se srnou druhou a narazil do ní. Sražená srna zůstala ležet na silnici a další dvě z místa nehody odběhly,” informuje tisková mluvčí Jana Šteinerová. Policisté vyzvali dvaašedesátiletého řidiče z Rakovnicka k dechové zkoušce, která byla s negativním výsledkem a alkohol byl na místě vyloučen. Škoda na vozidle  byla vyčíslena na padesát tisíc korun. Ke zranění řidiče naštěstí nedošlo.

Policisté upozorňují řidiče, aby byli při projíždění pozemních komunikací poblíž lesních a polních  porostů velmi obezřetní a věnovali zvýšenou pozornost střetu se zvěří. Především v ranních a nočních hodinách, kdy je zvěř dezorientována, opouští svá útočiště a více se přemisťuje, a to  právě přes pozemní komunikace, kde následně dochází k dopravním nehodám.