I na horách se krade! Pozor na lyže

ŠUMPERSKO – Nepříjemné překvapení po příjemném pohybu na svahu může otrávit celý pobyt na horách. Pozor na lyže a vybavení, které si odložíte například v době oběda na chodbě horské chaty nebo restaurace.

Takovou nepříjemnost zažila ve středu 13. února 21letá žena, která si lyže značky Rossignol odložila ve vestibulu restaurace na Červenohorském sedle. „Když se za půl hodiny vrátila zpátky, lyže zde již nebyly. Neznámý pachatel krádeží způsobil škodu více než 5 tisíc korun,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Lyže odložené na chodbě nebo před restaurací jsou ideálním cílem zlodějů. Vzhledem k tomu, že lyžařská výbava je v současné době poměrně drahou záležitostí, není bezpečné ji nechat ležet bez dozoru. Věci nejsou před zloději chráněny ani v autě.

Policisté doporučují schovávat lyžařské vybavení pouze v uzamykatelných lyžárnách nebo na pokojích, pokud to personál dovolí. „V žádném případě lyže nenechávejte přes noc v autě, vystavujete tak své vozidlo riziku poškození,“ zdůraznila Vybíhalová.