Podmínky k lyžování na horách budou luxusní. Slunečno a hromady sněhu!

LIBERECKÝ KRAJ – Podmínky k lyžování ve skiareálech v Libereckém kraji jsou podle provozovatelů ideální. V provozu je většina vleků, na sjezdovkách leží od 60 do 120 centimetrů sněhu, sníh je vzhledem k počasí většinou vlhký. Běžkaři mají v horách upraveny desítky kilometrů bílé stopy.

Meteorologové hlásí už ode dneška postupně téměř jasno, slunečno, teploty v nížinách vystoupají téměř až k předjarním deseti stupňům nad nulou, na horách by přes den mělo být kolem nuly nebo těsně nad nulou. Počasí by mělo vydržet minimálně až do úterý. Předpověď počasí sněhové srážky v regionu Jizerské hory ani Krkonoše v nejbližších dnech nepředpokládá.

Lyžaři se ale vzhledem k oteplení nemusí obávat žádné náhlé oblevy, sněhu je na horách dost a lyžuje se všude, kde je to možné. Vždyť jarní prázdniny jsou v plném proudu.

Výběr z lyžařských areálů:

Ski areál Benecko:
Benecko je významným lyžařským centrem na území Krkonošského národního parku, kde si můžete vybrat z mnoha sjezdových tratí všech obtížností. Vyrazíte-li na Benecko, počítejte s tím, že je zde velký zájem o lyžování, a že si tu určitě vyberete sjezdovku, která vám doslova padne na míru: dvě černé, tři červené, devět modrých sjezdovek. V nabídce je snowtubingová dráha, lyžařská škola a školička, půjčovna lyžařského vybavení, profesionální lyžařský servis a široká nabídka občerstvení, restaurací a ubytovacích možností. S kartou hosta zde poskytují 25% slevu na vícedenní skipasy. V provozu denně 9-17 hod., večerní lyžování denně 19-21 hod.

Ski areál Kořenov – Rejdice:
Kořenov – Rejdice je moderně vybavený lyžařský areál s komfortní lanovou dráhou, se třemi dlouhými sjezdovkami lehké a střední obtížnosti (celková délka dva a půl kilometru) a také s parádním snowparkem a skicrossovou tratí. Momentálně zde jsou luxusní sněhové podmínky, 115 centimetrů sněhu, je instalována doskoková matrace – Extra Bag. Areál pro snowboarding patří k nejlepším terénům svého druhu v republice. Kromě dvousedačkové lanovky je tu v provozu jeden vlek a dva lanové vleky pro potřeby lyžařské školy. V Rejdicích si můžete vypůjčit lyžařské a snowboardové vybavení a na své si tu přijdou i běžkaři, zejména díky velmi pěkným výhledům do krajiny Jizerských hor a Krkonoš. Lanovka je v provozu denně 9-16.30 hod., večerní lyžování denně 18-20 hod. na lanové dráze.