Vražda ze Šumavy objasněna. Kdo je vrah a kde se skrýval? Budete překvapeni!

JIŽNÍ ČECHY – Případ vraždy muže nalezeného na Šumavě v závěru minulého roku je objasněn. Kriminalisté jej tak mohou po několika měsíčním vyšetřování téměř uzavřít. Zajímá vás, kdo vraždil a kde se po celou dobu skrýval?

Muž byl nalezený loni koncem roku u Nové Pece pohozený v lese. „K totožnosti zavražděného nejvíce přispěla při soudní pitvě objevená protéza kyčelního kloubu. Jihočeští kriminalisté od počátku pracovali s verzí, že zavražděný je možná cizinec. Proto hned od počátku komunikovali s rakouskými i německými kolegy. Tato hypotéza se jim potvrdila a pomocí objevené protézy, cestou mezinárodní policejní spolupráce, Jihočeši zjistili, že mrtvým je státní příslušník Anglie, žijící v Německu u Straubingu,“ popsal vyšetřování mluvčí Jihočeské policie Jiří Matzner.

Jihočeští, němečtí a rakouští kriminalisté pátrali po vrahovi téměř čtvrt roku a nyní přichází v případu zvrat. „Němečtí kolegové zadrželi ženu podezřelou z loňského zločinu vraždy,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner. Podle informací policie se jedná o manželku oběti. V úterý tedy pátrání vyvrcholilo a justiční orgány v Regensburgu rozhodly ihned o uvalení vazby.

Podezřelá byla zatčena na základě důkazních materiálů nalezených při domovní prohlídce v domě zavražděného v obci Laberweinting a také prohlídce podnikatelských prostor jeho manželky v Mnichově. „Policisté při domovních prohlídkách zajistili datové nosiče a další důkazní materiál. V rámci této policejní operace byla šedesátiletá manželka zavražděného na základě vydaného zatykače zadržena, respektive zatčena,“ upřesnil policejní mluvčí Jiří Matzner. Více informací vzhledem k vyšetřování podezřelé a dalším prováděným úkonům kriminalisté prozatím uvádět nebudou.