Budova oblíbeného tábora úředně neexistuje. Mohla by se změnit v ubytovnu

PŘEROV – Až tisícovka dětí ročně si o prázdninách užívá oblíbeného dětského tábora v Čekyni, místní části Přerova. Zdejší magistrát nyní zjistil, že jedna z hlavních budov má už 18 let propadlé stavební povolení.  

Jedna z hlavních ubytovacích budov byla povolena jako dočasná stavba s platným povolením pouze do roku 2000. „Stavební úřad proto teď řeší dodatečné povolení, které z dočasné stavby udělá stavbu trvalou,“ vysvětlil Lukáš Janalík z přerovského magistrátu.

Hrozba ubytovny pro sociálně slabé

Magistrát v Přerově musí urychleně situaci řešit. Využití areálu by se totiž mohlo vydat úplně jiným směrem. „Nemáme pochybnost o tom, že by se dětský tábor změnil v ubytovnu pro sociálně slabé,“ řekl primátor Přerova Petr Měřínský.

V roce 2015  začala na území Přerova a jeho místních částí platit takzvaná „stavební uzávěra“, která má město chránit před stavbou či povolením nežádoucích sociálních ubytoven. A protože tábor slouží k přechodnému ubytování, radní se rozhodli tuto výjimku udělit, jinak by stavba nemohla být zlegalizována.

Areál uprostřed přírody v sousedství rybníku a lesů slouží k letní rekreaci už řadu let. Kromě táborů se tu konají i školy v přírodě a soukromé firemní akce.