Mushing aneb Závody psích spřežení Českou Kanadou. Nenechte si je ujít!

JINDŘICHOHRADECKO – Milovníci zimních závodů psích spřežení by si o nadcházejícím víkendu rozhodně neměli nechat ujít jeden z nich v oblasti nazývané Česká Kanada. Je to velmi oblíbená tuzemská turistická destinace, která se rozkládá na pomezí jižních Čech a jižní Moravy mezi městy Slavonice, Nová Bystřice a obcí Kunžak. Letošní ročník je již devátý a máte se jistě, na co těšit.

Závod je plánován na oba víkendové dny, to znamená 16. i 17. února 2019 a je věnovaný jeho duchovnímu otci Bohumíru Kremličkovi, který na podzim roku 2015 zemřel. Nese tedy název „Českou Kanadou – Memoriál Bohumíra Kremličky“.

V hlavní kategorii budou muset závodníci zdolat trasu okolo 40 kilometrů, v turistické je to polovina, tedy 20 kilometrů. Start a cíl se nachází nedaleko obce Klášter asi 5 kilometrů od Nové Bystřice. Trať se zde klikatí malebnou krajinou České Kanady i přes území zaniklých německých obcí Rajchéřov, Návary či Nové Hutě. Start závodu je po oba dva dny naplánován na 9:00 hodin.

Sledovat závodníky je možné na k tomu určených diváckých místech. Jedná se o lokalitu Návary, kde můžete na návsi nechat zaparkovaný váš automobil. Dostanete se k ní ve směru Staré Město pod Landštejnem – Veclov – Návary. Druhá možnost je Hadí vrch. K tomuto diváckému místu se autem nelze dostat, je zde zákaz. Vůz je tedy nutné nechat u hlavní silnice Staré Město pod Landštejnem – Kleintaxen a dále pokračovat pěšky. Více informací o závodu i jeho průběhu najdete zde.

Ilustrační foto