Plzeňané se mají na co těšit. Vrch Chlum a jeho okolí projde smělou obnovou

PLZEŇ – Město zde hodlá vysadit nové stromy a dřeviny, vybudovat pěší a cyklistické trasy, nový mobiliář i herní prvky pro děti.

Architektonicko-krajinářskou studii, navrhující tyto úpravy, představí město veřejnosti. Ty mají přispět ke zlepšení možností relaxace i aktivního trávení volného času v této oblasti. Akce se bude konat 12. března od 17 hodin v sále doubraveckého D-klubu, Zábělská 54B.

Studii zadal ke zpracování Útvar koncepce a rozvoje města Plzně. Zabývá se možnostmi úprav vrchu Chlum a jeho okolí a také území zvaného Vlčí jámy či oblasti Pod Chlumkem, rozprostírající se podél pravého břehu řeky Berounky v Bukovci.

„Oblast mezi Doubravkou a Bukovcem byla vždy hojně využívána Plzeňany i obyvateli blízkých obcí k procházkám v okolí či přímo na vrch Chlum, kde se nachází i rozhledna s nádherným výhledem na Plzeň i okolí. My si tohoto koutu přírody v našem obvodu velice ceníme, a proto jej chceme pro obyvatele více zpřístupnit a zpříjemnit,“ uvedl starosta čtvrtého městského obvodu Tomáš Soukup.

„Úpravy, které studie navrhne, by měly zpříjemnit pobyt v lokalitě zejména místním, ale i obyvatelům ze vzdálenějších částí Plzně. Proto nás před dokončením návrhové studie zajímá názor občanů,“ dodala ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.