Sousedský spor málem vyústil v tragédii. Šlo o život!

JINDŘICHŮV HRADEC – Sousedské vztahy nemusí vždy skončit dobře. Své o tom ví i muž z jednoho z panelových domů na jindřichohradišťském sídlišti. Ten se totiž o víkendu dostal do křížku se svým sousedem a šlo o holý život.

Víkendový spor se začal celkem nevině na chodbě panelového domu v Jindřichově Hradci. Podezřelý muž zde rušil svým hlučným chováním v ranních hodinách sousedy, a tak ho na to jeden z nich nejednou upozornil. Situace se však neuklidnila a agresivní soused vytáhl na souseda samonabíjecí expanzní pistoli, ráže 9 milimetrů a namířil jí proti hlavě poškozeného. Vyhrožoval mu zastřelením a k tomu jej vulgárně urážel. „Toto jednání podezřelého vzbudilo v poškozeném důvodnou obavu o svůj život, přičemž se schoval v chodbě domu a podezřelý utekl z domu pryč,“ sdělila policejní mluvčí Hana Millerová.

Policisté muže ve středu 13. února zadrželi a skončil v policejní cele. Včera si z rukou jindřichohradeckých kriminalistů převzal sdělení obvinění a dnes po třinácté hodině byla na podezřelého uvalena vazba. Nyní tedy bude za mřížemi čekat na soudní líčení. „V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti,“ dodala mluvčí jihočeské policie Hana Millerová.