Usvědčil se sám přímo před policisty. Za všechno může lenost

LIBEREC – Kuriózní případ otrlého muže, líného na krok, řeší nyní liberečtí policisté. Nestává se jim totiž často, aby se hříšník sám před jejich zraky usvědčil z protiprávního jednání.

Liberečtí policisté měli v nedávné době ve vyšetřování banální případ, k jehož objasnění mohl přispět dvaatřicetiletý muž jako svědek. Ten byl i s dalšími svědky předvolán k podání vysvětlení do budovy obvodního oddělení. Muž své povinnosti dostál a v pondělí se na policejní služebnu vydal. Paradoxem však byl způsob dopravy, jakým se přemístil k tomuto zápisu. Místo hromadné dopravy použil osobní automobil. Tramvaj totiž ke služebně nevede, cesta z centra může být pěšky skoro na půl hodiny, možná byl muž zkrátka pohodlný a čas je drahý. Auto zřejmě byla jasná volba. K jeho smůle ale má vyslovený zákaz řízení.

Problém nastal ve chvíli, kdy policisté zjistili, že muž skutečně na služebnu dorazil autem. „Policisté nečekali, že by mohl být někdo tak otrlý a přes platný zákaz řízení zaparkovat auto přímo před služebnou policie a jako by se nechumelilo, nakráčet do policejního foyer s úsměvem na rtech,“ uvedl k případu policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté vyšetřují všelijaké případy, ale aby se sám hříšník dostavil a usvědčil z protiprávního jednání přímo v bezprostřední blízkosti mužů zákona, to se často nestává. No a tak ve zkráceném přípravném trestním řízení policisté ocenili mužův neobvyklý přístup sdělením podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu tak může hrozit trest odnětí svobody až na dva roky.