Vzácná návštěva na jihu. Ministr vnitra zavítal mezi hasiče

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Krajské ředitelství Hasičského záchranného sboru v Českých Budějovicích včera v odpoledních hodinách navštívil ministr vnitra Jan Hamáček. Jak návštěva probíhala?

Na jejím začátku ministr vnitra debatoval na různá témata, poté se odebral na prohlídku areálu na Pražské třídě včetně multimediální učebny.

Jan Hamáček obdivuje Pragu (zdroj HZS Jihočeského kraje)

„Ministr vnitra byl obeznámen s problematikou starých garáží, které již neodpovídají potřebám sboru, a je tedy nutná výstavba garáží nových. Ředitel jihočeského sboru ministra informoval, že v současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby víceúčelových garáží,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů. Českobudějovická stanice také představila svou největší chloubu. Je to nejstarší hasičské auto, veterán Praga z roku 1915.

Na závěr prohlídky zavítal ministr k právě sloužícím výjezdovým hasičům i na operační středisko. „Ministr hasičům poděkoval za jejich práci a zajímal se, zda jsou se současnou situací spokojení, nebo naopak s čím se v našem kraji nejvíce potýkají,“ informovala mluvčí Vendula Matějů. Zde však k příliš dlouhé debatě nedošlo, protože hasiči byli odvoláni k zásahu. „Jen během jeho návštěvy byla českobudějovická jednotka vyslána ke čtyřem zásahům,“ upřesnila Matějů.