Z krádeží přesedlal na drogy. Za ty bral i stravenky

PŘEROVSKO – Minimálně rok zásoboval 30letý muž z Kojetína své město a okolí drogami. Nešlo jen o prodej, ale také o výměnný obchod za cigarety nebo elektroniku. Platba byla možná i ve stravenkách.

„Policie jej zadržela v Kojetíně na Masarykově náměstí, aniž by musela použít donucovací prostředky. Z šetření vyšlo najevo, že zásoboval pervitinem uživatele nejen na Kojetínsku, ale i na Přerovsku a Kroměřížsku. Drogy jim prodával za různé částky nebo je směnil třeba za cigarety, elektroniku a někdy přijal platbu i ve stravenkách,“ informovala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Policie našla v bydliště dealera marihuanu, kterou měl pro svoji potřebu. Šlo o celkovém množství 890 gramů. Experti však zjistili, že rostlina obsahuje vysoké množství účinné látky. „Policejní komisař muži sdělil podezření z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a dále přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za který ho může soud poslat až na pět let do vězení,“ dodala mluvčí s tím, že sice muž za prodej drog ještě trestaný nebyl, ale vroubek v trestním rejstříku už má za majetkové delikty.