Bourá se o sto šest. Někdo za volantem usne, jiný machruje

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Na neopatrnost v uplynulých dnech doplatilo hned několik řidičů. Ve čtvrtek krátce před půl desátou dopoledne havarovala mezi Hlukem a Uherským Ostrohem řidička vozidla značky VW Sharan. Žena jela ve směru od Hluku a zřejmě vlivem únavy upadla do mikrospánku. Vozidlem proto vyjela vpravo mimo silnici, kde narazila do směrového sloupku. Poté se auto převrátilo na pravý bok. V té chvíli okolo projížděl řidič vozidla Hyundai. Když viděl převrácené auto, zastavil u krajnice z důvodu poskytnutí první pomoci. Jenže za ním jela fabie, jejíž řidič zřejmě dostatečně nesledoval provoz na silnici a do hyundaie zezadu narazil. Přivolaní záchranáři převezli do nemocnice zraněnou ženu z převráceného vozidla. Nikdo jiný zraněn nebyl. Škoda na sharanu je vyčíslena na osmdesát tři tisíc korun. Na fabii a hyundai škoda dosáhla na třicet tisíc korun.

V sobotu odpoledne doplatil na nepozornost řidič motorky značky Yamaha. V Babicích pozdě zareagoval na před ním zpomalující ford, do kterého narazil a ze stroje spadl na silnici. Záchranáři ho se zraněním převezli do Uherskohradišťské nemocnice. V tomto případě je škoda vyčíslena na padesát tisíc korun.

Včera odpoledne skončil s vozidlem na střeše řidič vozidla Daewoo Matiz. Mezi Bunčem a Modrou zřejmě vlivem vysoké rychlosti po projetí horizontu dostal smyk a vyjel mimo silnici, kde havaroval. Zranění utrpěl jak řidič, tak i jeho spolujezdkyně.

Policie upozorňuje řidiče, aby při své jízdě dodržovali pravidla silničního provozu, byli obezřetní, naplno se věnovali řízení a nepřeceňovali své řidičské schopnosti. I chvilka nepozornosti může způsobit nemalé potíže a následky dopravní nehody tak mohou být i tragické.