Neukáznění řidiči „řádí“ na Strakonicku

STRAKONICKO – Některé řidiče v jízdě automobilem nezastaví vůbec nic. Nerespektují například soudní zákaz řízení motorových vozidel nebo řídí pod vlivem alkoholu či nějaké omamné látky. Přitom často nedomýšlí, co by se mohlo stát za tragédii. Jde přece o lidské životy! Takové případy v těchto dnech prošetřují jihočeští policisté.

„Ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 27letý muž z Mělnicka, který dne 18. února 2019 před třetí hodinou ranní řídil osobní motorové vozidlo i přes uložený zákaz řízení všech motorových vozidel platný do října tohoto roku,“ sdělila mluvčí jihočeské policie Jaromíra Nováková. Na vše se přišlo při náhodné silniční kontrole, kterou v noci na dnešek prováděli strakoničtí policisté.

Druhého výtečníka nebo spíš výtečnici kontrolovali blatenští policisté na parkovišti v ulici tř. T. G. Masaryka v Blatné. Dechovou zkouškou u ní byla odhalena přítomnost alkoholu. „Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní s výsledkem 1,3 promile alkoholu v dechu,“ uvedla mluvčí jihočeské policie Jaromíra Nováková. Teprve čtyřiadvacetiletá žena ze Strakonic je tak podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.