Školáky chtěl odvézt na hory podnapilý řidič

JABLONEC NAD NISOU – Že sedají řidiči pod vlivem alkoholu za volant v různých fázích opilosti, o tom čteme a slyšíme téměř denně. Jde o odsouzeníhodné jednání, přičemž opilec na silnici ohrožuje nejen sebe, ale i případné spolujezdce a další řidiče na silnici. Ale aby řídil opilý šofér autobus, navíc ještě plný dětí, to se nestává tak často.

Minulý týden byla přivolána hlídka městské policie na Horní náměstí v Jablonci nad Nisou k autobusu, který se chystal odvézt děti na lyžařský výcvik. Strážníky přivolala učitelka, podle které řidič autobusu jevil známky silné podnapilosti. Ten se před hlídkou hájil tvrzením, že opilý není, protože jezdí od rána a odvezl již na výcvik školáky z Liberce.

Strážníci na základě podezření vyzvali řidiče k dechové zkoušce a ve výsledku mu naměřili 2,27 promile alkoholu v dechu. Vyzvali ho k setrvání na místě až do příjezdu hlídky Policie ČR, kterou řidič uposlechl. Celá věc byla poté strážníky předána pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení přivolaným policistům.