Nenechte se napálit podvodníky, kteří nabízí montáž bezpečnostních dveří!

BEROUN – Další vykutálení podvodníci přišli na fígl, jak vylákat z lidí peníze. Obchází paneláky a nabízejí výměnu běžných dveří za bezpečnostní. Jediný rozdíl mezi dveřmi stávajícími a těmi „bezpečnostními“ je v ceně. Nabízené dveře nemají žádné vymoženosti ohledně bezpečnosti.

Hořovičtí policisté řeší případ, kdy jsou lidem nabízeny vchodové dveře do bytů, které jsou vydávány za „bezpečnostní“ ačkoliv se jedná o obyčejné dveře, zřejmě bez bezpečnostních prvků. “Na sídlišti Višňová zazvonili  tři muži u jednoho z bytů a majitelku přesvědčili o nákupu a montáži „bezpečnostních“ dveří. Ženě uvedli, že její bytové dveře postrádají bezpečnostní prvky a oni jí nabízí kvalitní, nové s ochrannými a protipožárními prvky. Žena s výměnou souhlasila a za následnou montáž zaplatila mužům částku téměř třináct tisíc korun,” informuje tisková mluvčí Marcela Pučelíková. Poté co tuto informaci sdělila své dceři, ta neváhala a celou věc ihned oznámila policistům, kteří vyrazili na místo. Ještě před příjezdem policejní hlídky stihli muži zazvonit na další ženu, kterou rovněž přesvědčili k montáži nových dveří. “Tato žena však u sebe neměla dostatek finančních prostředků na zaplacení a muži jí nabídli odvoz k bankomatu, kde peníze vybere a zaplatí. Než však stihla s muži odejít, soused ji upozornil že se stejným případem již v domě zabývají přivolaní policisté a tak ženu uchránil před podvodem,” dodává.

Policisté následně zjistili, že dveře, které muži vydávali za „bezpečnostní“, zřejmě neobsahují bezpečnostní ani protipožární prvky a dají se běžně na trhu sehnat za podstatně nižší finanční částku, než za kterou je muži nabízeli. Policisté proto zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a v druhém případě podvod ve stádiu pokusu. V Hořovicích je navíc vyhláškou města zakázán podomní prodej. S ohledem na tuto skutečnost bude s muži zároveň projednáváno i toto protiprávní jednání. Není vyloučeno, že poškozených lidí v souvislosti s výše uvedeným popisem skutku může být daleko více a že se pachatelé mohou obdobního jednání dopouštět na území celé České republiky. Lidé, kteří se stali jejich obětí, by se měli obrátit na policisty a celou věc oznámit. Zároveň varujeme občany před tímto dalším způsobem podvodného jednání.