Rvačka dvou řidičů! Můžou za to silničáři?

SVITAVSKO – Ke kuriózní nehodě vyjížděli v neděli večer policisté z Litomyšle. Ve výsledku však nešlo přímo o dopravní nehodu, ale o přestupek proti majetku a občanskému soužití. A za všechno vlastně mohou silničáři. Kdyby na silnicích nebyly výmoly, nemuseli by se jim řidiči vyhýbat a zřejmě by nedošlo ani k uvedené události.

Devětačtyřicetiletý cyklista při objíždění výmolu na silnici na Litomyšlsku nedal znamení o změně směru jízdy a vjel do dráhy osobnímu automobilu, který ho v tu chvíli předjížděl. Ten řídil dvaatřicetiletý řidič. Když se oba řidiči ocitli vedle sebe, měl se cyklista přidržet pravého zpětného zrcátka tak vehementně, až ho utrhl. Tento čin ospravedlňoval tak, že osobní automobil jel při jeho předjíždění tak těsně vedle něj, že kdyby se za zrcátko nechytil, spadl by do silničního příkopu.

Když řidič osobáku zjistil, co se stalo jeho plechovému miláčkovi, zastavil, vystoupil a šel si to s cyklistou „vyříkat“. Došlo mezi nimi ke slovní i fyzické potyčce. Řidič měl na závěr dupnout cyklistovi na zadní kolo, které poškodil. „Vzniklou škodu jsme prozatím nevyčíslili. Ani jeden z účastníků nebyl pod vlivem alkoholu a ze svého jednání se budou zodpovídat před příslušným správním orgánem,“ uvedl na závěr policejní tiskový mluvčí Ondřej Zeman.

Ilustrační foto