Nasaďte si masku a přijďte vyhnat zimu!

PLZEŇ – Zúčastněte se již tradiční akce Vyhánění zimy, kterou pořádá Zoologická a botanická zahrada města Plzně se Sdružením IRIS. Můžete přijít v maskách i bez nich. Máte rádi koblihy? Získejte titul Plzeňský koblížkový král a princ v soutěži pojídání koblih.

Sraz je v neděli 24. února ve 14 hodin před 7. základní školou v sídlišti Vinice. „Program začne v 14:30 hodin na statku Lüftnerka setnutím hlavy línému kohoutovi a bude pokračovat soubojem mezi Jaromilci a Zimomilci. Na statek je pro účastníky průvodu vstup zdarma. Z Lüftnerky se vydá průvod ke Kalikovskému mlýnu, kam se děti mohou svézt na pivovarském povozu taženém koňmi. Zde bude zapálena a utopena Morana a budou zde odměněni nejvtipnější a nejzajímavější masky,“ zve na akci Martin Vobruba, mluvčí plzeňské zoologické zahrady.

Kolem 16. hodiny dorazí průvod na náměstí Republiky před radnici, kde účastníky bude očekávat primátor města Plzně Martin Baxa, kterému předá průvod hlášení o vyhnání zimy z plzeňské kotliny a zima bude symbolicky pohřbena do rakve a uvězněna do městské šatlavy.

Na závěr se uskuteční již zmiňovaná soutěž v pojídání koblih o titul Plzeňský koblížkový král a princ.