Šumava se chystá na skimaraton. A co vy?

ŠUMAVA – V případě, že ještě nemáte plány na nacházející víkend a jste příznivci zimních sportů, měli bychom pro vás jeden tip. Šumavské pláně totiž budou hostit druhý největší lyžařský skimaraton v České republice.

Letos, 23. a 24. února 2019, se pojede již 34. ročník a svou trasu si zde vybere úplně každý. „Závody jsou určeny nejširší veřejnosti a nabízí sportovní vyžití každému zájemci bez věkového a výkonnostního omezen,“ říkají organizátoři.

Start, cíl a celé zázemí je zasazené do útulné šumavské Kvildy, prezence je umístěna tradičně v Obecním sálu na Kvildě. Trasa hlavního závodu povede přes Horskou Kvildu, Zhůří, Filipovu Huť, Černohorskou nádrž, Modravský Most, Na Ztraceném, Ptačí nádrž, Černou horu, Prameny Vltavy a závodníci se pak vrátí zpět na Kvildu.

Účastníci budou závodit buď volnou technikou, a to na 46, 23 či 8 kilometrů nebo klasicky na 45 a 23 kilometrů. Nezapomíná se ani na dětské závodníky, kteří mohou absolvovat trasu na 1, 2, či 5 kilometrů.

Pokud tedy nechcete závod jen sledovat, stále máte šanci se přihlásit a pokochat se během závodu šumavskou krajinou. Zaregistrovat se můžete on-line (zde) nebo přímo na místě. Více informací získáte na webových stránkách skimaratonu.