Auto skončilo na střeše, vevnitř byly i dvě děti

JABLONEC NAD NISOU – I přes slunečné počasí a poměrně vysoké denní teploty bývají vozovky zvlášť ve vyšších polohách po ránu namrzlé. Řidička se dvěma dětmi v autě mířila ve směru od Prahy do Jablonce nad Nisou, kam už ale nedojela. Před vjezdem do města dostala na namrzlé silnici smyk a s vozidlem skončila na střeše mimo vozovku.

Vážně vypadající dopravní nehoda se stala v úterý dopoledne krátce před devátou hodinou na silnici první třídy před vjezdem do Jablonce nad Nisou. „Řidička s vozidlem Hyundai Getz při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost povaze a stavu vozovky, na mírně namrzlém úseku dostala smyk, který nedokázala vyrovnat. Následně s vozem vyjela vpravo mimo silnici, kde se přes pravý bok přetočila na střechu,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

V havarovaném vozidle s řidičkou ještě cestovaly dvě nezletilé děti, které při nehodě naštěstí neutrpěly žádné viditelné zranění, nicméně byly z preventivních důvodů převezeny do jablonecké nemocnice. „Alkohol byl u řidičky vyloučen provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek,“ dodala mluvčí Sochorová. Předběžná výše způsobené škody činí částku 45 tisíc korun. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří jablonečtí dopravní policisté.