Nenechte si ujít noční závod Dark Snow na Monínci! Startuje již zítra.

BENEŠOV – Jedna z největších sportovní akcí letošní zimy pro veřejnost, Dark snow, tedy noční závod ve sjezdu, startuje již zítra. Pořádá jej Ski areál Monínec a přihlásit se do něj může opravdu kdokoliv. V ceně startovného je navíc jeden celodenní skipas do skiareálu Monínec, který můžete využít třeba následující den. 

Dark Snow Monínec je závod, který nemá v Česku obdoby. Ze dvou hlavních důvodů – je to sjezd pro veřejnost (pravda, nikoli náročný jako Kitzbühel, ale i tak) a jede se v noci! Navíc se odehrává na Monínci, což umožňuje Středočechům a Pražanům udělat si v pátek večerní výlet a do něho vtěsnat nejen lyžařské zážitky. “Pojede se celá monínecká sjezdovka vedleanovky ve vymezené trati o přibližných parametrech sjezdu. Závodí se dvoukolově s tím, že do druhého finálového kola postupují pouze čtyři nejlepší muži a čtyři nejlepší ženy. Podle celkového počtu účastníků a časových možností je možné si dokoupit jednu opravnou jízdu za dvě stě korun,” informuje organizátor akce. Probíhat bude i závod týmů. “Tým tvoří tři lidé s tím, že v něm musí být zástupci obou pohlaví (tedy buď žena + muž + muž, nebo žena + žena + muž). Stačí už jen vymyslet název a uvést ho do přihlašovacího formuláře. Pravidla budou upřesněna podle aktuálních podmínek,” dodává.

Areál Monínec – celoroční sportovní ráj a skvělé lyžování nedaleko Prahy. Středisko uprostřed Čech v oblasti zvané Česká Sibiř je vybaveno nejmodernější technologií.Sportrelax centrum Monínec najdete na Javorové skále 70 km jižně od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje nedaleko města Sedlec-Prčice. Pro děti je tu připraven skipark se 100 m dlouhým kobercem a tubingovou dráhou. Otevřeno je každý den a sněhu je i na letošní zimu opravdu hodně!