Řídil pod vlivem drog

DOMAŽLICE – Než usedl za volant, pocítil potřebu si dát trochu té vzpruhy, a tak si řidič vykouřil jointa. Takto „posilněný“ omamnou drogou vyrazil na cestu. Neměl však šťastný den.

Včera v odpoledních hodinách policisté prováděli výkon služby ve městě Domažlice a v Husově třídě zastavili a kontrolovali řidiče osobního vozidla tovární značky Ford Transit. „Dvaatřicetiletý řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce ke zjištění, zda neřídí vozidlo pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška provedená elektronickým přístrojem měla negativní výsledek. Pozitivně ovšem reagoval provedený orientační test na přítomnost drog. Ve slinách byla detekována marihuana,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Na základě toho policisté muže zajistili a převezli do lékařského zařízení, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Případ zaevidovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Pachateli hrozí až roční trest odnětí svobody, zákaz činnosti či peněžitý trest.