Tradiční masopust na Mayrovce a tancovačka v Třebichovicích

KLADNO -V sobotu  se naposledy před Velikonocemi pořádně poveselíme – na Mayrovce se uskuteční Masopust.  Od tří hodin zde pro vás bude připraven pestrý program. Setkání průvodů, udělení masopustních práv, korunovace královny masopustu, vystoupení Krušnohorské dudácké muziky, masopustní taškařice , vystoupení flašinetáře Honzy z Ostrova a od půl páté to rozjede  v cechovně Kladenská heligonka. 

Na Mayrovku se vydají tyto masopustní průvody: 

  • Průvod maškar z Podprůhonu vyrazí ve 13:00 z náměstíčka Viktora Stříbrného a půjde trasou V. Burgra – Havířská – A. Suchého – V. Kratochvíla – Na Vyhaslém – přes Kamenný vrh – Lesní – směr Hornický skanzen Mayrau.
  • Průvod maškar z Tuháně s obchůzkou po domech vyrazí ve 13:30 z Louky trasou ulice Lesní – Aeškerova – Revoluční – směr Hornický skanzen Mayrau.
  • Průvod maškar z Libušína vyrazí ve 14:00 od MÚ Libušín trasou Přemyslova – sídliště – ulicemi Františka Brzáka – Tuháňská – okolo střelnice a čističky odpadních vod – směr Hornický skanzen MayrauKdy 23. únor 2019 15:00 – 20:00 Společenské akce
  • Průvod maškar z Vinařic vyrazí ve 14:30 od OÚ Vinařice trasou V. ulice – ulicemi k Náměstí – Švermovská – 9. května – Hornická – Hlavní – směr Hornický skanzen Mayrau

Masopust pokračuje masopsutní tancovačkou se zabijačkou v sále hospody Případov v Třebichovicích od sedmi večer – masky vstup zdarma.