Výtržník se přiznal na sociálních sítích. Přesto případ řeší policie

CHRUDIM – Přiznání je polehčující okolnost, ale když už se rozjede procesní mašinerie, není tak jednoduché ze všeho vycouvat. Nicméně snaha se cení a výtržník si napříště další uličnictví už třeba rozmyslí.

Chrudimští policisté se nedávno zabývali případem, v němž neznámý mladík v lednu letošního roku hodil do okna projíždějícího osobního vozidla láhev od alkoholu. Partu mladých lidí zachytil kamerový systém, díky kterému strážníci a policisté začali vytipovávat pachatele. Poškozená žena věc oznámila i na sociálních sítích, kde si „posteskla“, co se jí stalo.

Mladý muž si tuto diskuzi přečetl a zachoval se opravdu férově. Nečekal, než u jeho dveří zazvoní policisté, ale sám se jí prostřednictvím komunikace na internetu přiznal. Kromě přiznání viny a omluvy s projevenou lítostí nechyběla ani nabídka úhrady škody. „Žena by nyní oznámení nejraději stáhla, to však z procesního hlediska není možné. S veškerými uvedenými poznatky a kroky mladistvého bude spis předán na státní zastupitelství,“ uvedla policejní tisková mluvčí Eva Maturová.

V mladické nerozvážnosti někdo udělá kdejakou hloupost, ale postavit se tomu čelem, k tomu je třeba svědomí a odvahu. Mladík určitě udělal to nejlepší, co mohl. Kamery jsou dnes na různých místech, policisté už věděli, kam se mají vydat, ale v souhře náhod jim volala poškozená, že se jí ke všemu nějaký mladý muž na internetu přiznal. Rozhodnutí je nyní na státním zastupitelství, zda věc skončí u soudu, nebo dojde k zastavení trestnímu stíhání z důvodu narovnání škody, omluvy a uznání chyby.

Ilustrační foto