Zapomněl v autě peněženku. Do rána zmizela jako lusknutím prstů

VSETÍNSKO – Peněženka odložená v zaparkovaném vozidle poblíž centra Valašského Meziříčí se opět kázala být vábničkou na zloděje. Neznámý pachatel neodolal, rozbil okno a peněženky se zmocnil. Škoda poškozením auta překročila škodu odcizením peněženky.

Devětadvacetiletý muž ze Vsetínska v úterý odpoledne zaparkoval své vozidlo Volkswagen Passat u domu poblíž centra Valašského Meziříčí. Auto uzamkl a odešel. Na odkládacím prostoru u řadicí páky ale zapomněl peněženku a když se včera ráno vracel k autu, uviděl rozbité okýnko na dveřích spolujezdce. Následovalo zjištění, že peněženka v autě není. Policisté odhalili, že zloděj použil k rozbití okna pravděpodobně první věc, kterou našel. Byl to díl zámkové dlažby, který našli na podlaze u řidiče.

V peněžence si zloděj odnesl hotovost ve výši dvě stě korun, platební karty, osobní doklady i doklady k vozidlu. Škoda odcizením je čtyři sta korun. Vyšší škodu ale způsobil rozbitím okýnka. Škoda dosáhla tří tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin krádež. Nadále zjišťují informace, které by je dovedly k pachateli.