Co o víkendu? Vyrazte do Rožnova na masopust a Jurkovičovu rozhlednu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – První letošní Hudební fujaré, mimořádné „masopustní“ otevření Jurkovičovy rozhledny a především Masopust ve Valašském muzeu v přírodě. To jsou některé z akcí nastávajícího víkendu.

V pátek 22. února proběhne v budově Strozy ve 3. etáži letošní první Hudební fujaré. Představí se na něm vsetínská kapela Trio Žamboši a valašská cimbálová muzika Bukovinka z Bystřice pod Hostýnem. Koncert začíná v 19:00 hodin.

V sobotu 23. února bude od 10:00 do 16:00 hodin mimořádně otevřena Jurkovičova rozhledna v Rožnově pod Radhoštěm. Radnice tak vyjde vstříc zájemcům o pohled na město a jeho okolí, a také návštěvníkům sobotního Masopustu ve Valašském muzeu v přírodě.

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zve v sobotu 23. února na tradiční Masopust. Návštěvníci se mohou těšit na masopustní obchůzky v podání folklorního souboru Javořina a originální masopustní průvod z valašské obce Študlov. Představí se také dechová hudba Galička a masopustní veselí podpoří gorolská gajdošská muzika Bukoń. Celý areál provoní výrobky řeznických mistrů. Návštěvníci mohou ochutnávat z pestré nabídky zabijačkových výrobků a v laické anketě hlasovat „O nejlepší řeznický stánek“. Současně se uskuteční 22. ročník soutěže „O nejlepší valašskou klobásku“ a 12. ročník soutěže „O nejlepší valašskou tlačenku“.