Elita zajistila osm na černo zaměstnaných cizinců. V Česku končí!

STŘEDNÍ ČECHY – Moment překvapení přichystali policisté zaměstnancům pekárny v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi, kam vyrazili hned brzy po ránu. Jednalo se o akci zaměřenou na odhalování pobytu cizinců, na nelegální zaměstnávání a na odhalování padělaných dokladů a byla velmi úspěšná. Z jednadvaceti kontrolovaných totiž nemělo povolení osm osob, jeden z nich se dokonce pochlubil papíry padělanými. 

Razii v rámci akce s krycím názvem Elita zaměřenou na kontrolu pracovníků z řad cizích státních příslušníků připravili společně s Národní centrálou proti organizovanému zločinu, stálou pořádkovou jednotkou a kynologickými skupinami jak středočeské policie, tak republikového ústředí cizinecké policie. „Zajištěno bylo celkem osm osob. Jde o občany Ukrajiny a Moldávie. V rámci akce zaměřené nejenom na nelegální zaměstnávání, ale také odhalování pobytu cizinců a pátrání po zfalšovaných dokumentech policisté kontrolovali celkem dvacet jedna cizích státních příslušníků,” informovala tisková mluvčí Jana Štainerová.

Jedna osoba se prokázala padělaným dokladem z Litvy, upozornila na nejzávažnější delikt. “Kvůli podezření ze spáchání trestného činu policisté zahájili trestní řízení. Osoba s padělaným dokladem bude umístěna do záchytného zařízení pro cizince za účelem realizace správního vyhoštění,“ doplnila policistka. Policisté s touto podezřelou osobou zahájili trestní řízení ve věci podezření z padělání a pozměňování veřejné listiny a souběžně bylo zahájeno správní řízení ve věci správního vyhoštění vůči všem podezřelým cizincům z Ukrajiny a Moldávie.  Osoba s padělaným dokladem bude nyní umístěna do Záchytného zařízení pro cizince za účelem realizace správního vyhoštění.