Opilá seniorka se válela na zastávce. Nebyla schopna ani nadýchat!

CHRUDIMSKO – V konzumaci alkoholu už ženy dohánějí muže, zvláště mezi mladšími ročníky. U dříve narozených se zase tak často namol opilá žena nevidí. Natož seniorka ve vysokém věku, kterou si dokážeme představit spíš s nákupní taškou na kolečkách nebo na procházce se psem.

Překvapivý pohled se proto včera před 17. hodinou naskytl lidem u autobusové zastávky v obci Nové Hrady, kde 72letá žena ležela. Kolemjdoucí měli nejprve obavu o její zdravotní stav, při bližším pohledu na ni ale už bylo zřejmé, že je značně opilá.

Na místo byli přivolaní policisté, kteří pro jistotu – vzhledem k jejímu stavu – řešili i lékařskou pomoc. Žena nemohla chodit a ani nebyla schopna komunikace, proto byla převezena do chrudimské nemocnice. „S dechovou zkouškou souhlasila, ale její stav nebyl odpovídající tomu, aby alespoň jediný pokus vdechu do detekčního přístroje byl úspěšný,“ uvedla policejní tisková mluvčí Eva Maturová.

V nemocnici se už dechová zkouška zdařila, výsledek ukázal 1,46 promile. Vzhledem k jejímu stavu byla 72letá seniorka umístěna na protialkoholní záchytnou stanici až do jejího vystřízlivění.

Ilustrační foto