Bystřice se zařadila mezi další města projektu Bezpečný Středočeský kraj

BYSTŘICE – Vedení radnice spojilo síly s policií, aby zajistilo bezpečí svého města a klidný život pro své občany. Starosta Bystřice Michal Hodík se sešel se zástupcem územního odboru policie Pavlem Havránkem, aby sepsali dohodu o vzájemné spolupráci, která by měla zajistit větší bezpečí obyvatel.

Jejím hlavním účelem je stanovení společného postupu při zajišťování veřejného pořádku a bezpečnosti na území města Bystřice. Oba si totiž velmi dobře uvědomují, že ochrana veřejného pořádku a boj proti kriminalitě jsou jejich společným úkolem. Proto se zavázali k tomu, že udělají všechno proto, aby přispěli ke zlepšení bezpečnosti ve městě a tím zvýšili i pocit bezpečí jeho obyvatel.

Vše zaštiťuje projekt „Bezpečný Středočeský kraj“, prostřednictvím něhož dochází například ke sdílení informací z kamerových systémů, měřících radarů a dalších preventivních informací a rad. “Co se trestné činnosti týče patří město Bystřice dlouhodobě k nejbezpečnějším lokalitám v okrese Benešov. To ostatně dokazují také takzvané mapy kriminality, ze kterých je patrné, že kriminalita je zde na velmi nízké úrovni. Nově nastolená spolupráce proto jistě přispěje k dalšímu zlepšení celkové bezpečnostní situace v této lokalitě a informovanosti tamních občanů,” potvrdila správný směr tisková mluvčí  Eva Stuchlíková.