Neznámý zloděj byl tichý jako myš

PLZEŇ – Zatímco majitel rodinného domu v Plzni – Újezd poklidně spal a možná, že se mu i něco hezké zdálo, děly se u něj nekalosti, které mu ráno po probuzení připravily nemilé překvapení, že nemohl věřit vlastním očím.

Neznámý pachatel z pátku na sobotu vnikl na pozemek rodinného domu přes jeho oplocení vysoké 130 cm, které překonal bez poškození. „Během spánku poškozeného se do jeho obydlí násilným způsobem vloupal a s sebou si následně odnesl věci v hodnotě za bezmála 19 000 korun. Celková hmotná škoda, kterou pachatel svým jednáním poškozenému způsobil, dosahuje přibližně částky 32 000 korun. Jednalo se zejména o elektroniku, drogistické zboží, cennosti, mobilní telefon a drobné věci,“ informovala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté ihned po přijetí oznámení vyjeli na místo činu, které zadokumentovali, zajistili maximální počet stop a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci. „V případě odhalení pachatele mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až tříletý trest odnětí svobody. Policisté se případem dále zabývají a po pachateli pátrají,“ dodala Veronika Hokrová.