Po devíti pivech se rozjela honička jako v detektivce

ŠUMPERSKO – Honičku, do které se museli zapojit policisté dvou krajů, má na svědomí muž z Bruntálu. Ten si vyrazil v sobotu za dobrodružstvím do Šumperka. Podařilo se mu lstí získat klíče od škodovky, se kterou se vydal na spanilou jízdu.

Jeho cesta vedla směrem domů do Moravskoslezského kraje. „V obci Petrov nad Desnou jej chtěla zastavit policejní hlídka. Výzvu muž neuposlechl, naopak, zrychlil a snažil se ujet,“ řekla šumperská policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Honička pokračovala na Skřítek, horské středisko, kde je hranice šumperského obvodu. Proto policisté požádali kolegy z Moravskoslezského kraje o pomoc. „Ti v obci Žárský Potok vytvořili na silnici I/11 zátaras. Před obcí však řidič nezvládl řízení a pravou přední částí vozu narazil do sněhové bariéry u krajnice. I přesto pokračoval v jízdě ještě dalších zhruba 500 metrů a před kolegy z bruntálského dopravního inspektorátu odbočil do pole, kde jízdu ukončil,“ dodala mluvčí.

Tam povedeného řidiče policisté za použití donucovacích prostředků zadrželi a nestačili se divit. Dechová zkouška ukázala přes dvě promile s tím, že se muž přiznal k devíti pivům. Navíc neměl ani řidičské oprávnění.